Tilmeld dig nu


Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.
 

Kristian Torp - Database design, udvikling og optimering

Kristian Torp, lektor og underviser ved Aalborg Universitet, fortæller her om nye undervisningstiltag på fagpakken Database design, udvikling og optimering fra foråret 2016:

Podcasts, quizzer og laboratorieøvelser

For at styrke fjernundervisningsdelen af undervisningen på fagpakken Database design, udvikling og optimering er der til foråret 2016 lavet en række ændringer i, hvordan kurserne gennemføres.

Podcasts
For at imødegå ”stoftrængsel” på seminardagene er gennemgang af de mere simple emner lagt ud i podcasts. Dette frigiver tid på seminarerne til at se grundigere på de mere komplekse emner.

Online quizzer og papirquizzer
For at styrke den teoretiske del er der lavet en række online quizzer, hvor deltagerne kan afprøve, om de kender alle hovedkoncepterne. Der er detaljerede feedback på mange af quizzerne, og deltagerne kan tage quizzerne så mange gange, som de ønsker.

Online quizzer er typisk bredde, men hverken dybe eller anvendelsesorienterede. For at deltagerne kan anvende teorierne i praksis er der lavet et antal papirquizzer. Forskelle til en online quiz er, at en papirquiz er drevet af små konkrete eksempler. Deltagerne skal ud fra disse eksempler anvende de gennemgåede teorier til at svare på en række spørgsmål. Der vil være løsninger tilgængelig for papirquizzer, for at deltagerne selv kan kontrollere deres fremskridt. Specielt besværlige spørgsmål i papirquizzerne vil blive gennemgået på seminardagene.

Laboratorieøvelser
For yderligere at styrke den praktiske del af undervisningen er der til kurserne lavet en række laboratorieøvelser.

I modsætning til en papirquiz skal der i en laboratorieøvelse anvendes konkrete softwarepakker og større data sæt. Disse data sæt er som oftest fra den ”rigtige” verden. Det vil sig, at data har de karakteristika, som deltagerne kan genfinde i data fra de organisationer, de er ansat i. Der vil være udførlige beskrivelser af, hvordan deltagerne kommer i gang med at anvende softwaren og data.

Formålet med laboratorieøvelserne er at hjælpe deltagerne i gang med at skabe softwareløsninger, der anvender større data sæt - gerne fra deltagernes egne organisationer.

 

Læs mere om fagpakken Database design, udvikling og optimering.


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik