Tilmeld dig nu


Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.
 

Interview om Globale projekter - håndtering af distribueret samarbejde og it

Michael Skriver er projektleder hos Spar Bank Nord i Aalborg, hvor han arbejder med forretningsudvikling. Han har taget fagpakken Globale projekter - håndtering af distribueret samarbejde og it.

Hvorfor valgte du fagpakken Globale projekter – håndtering af distribueret samarbejde og it?
”Mit valg af fagpakken Globale projekter hænger sammen med, at vi har 12 udviklere ansat i Spar Bank Nord, som kommer fra og fysisk sidder i Ukraine. Som projektleder havde jeg derfor brug for en indsigt i, hvordan jeg kunne håndtere de organisatoriske og kulturelle forskelle, som naturligt eksisterer imellem danske og ukrainske it-medarbejdere."

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
”Når man tager en fagpakke, får man automatisk en masse viden om, hvordan andre virksomheder griber lignende opgaver og problemstillinger an, og det er super interessant og lærerigt at være vidne til. På fagpakken Globale projekter fik man blandt andet indsigt i de forskellige markeder − der var blandt andet flere på fagpakken, som havde erfaring med at samarbejde med it-medarbejdere fra Indien. Står man som virksomhed, og skal til at opbygge et samarbejde på tværs af landegrænser, vil fagpakken virkelig være utrolig lærerig.

På fagpakken Globale projekter, og på de øvrige fagpakker jeg har taget, har jeg kun mødt vejledere og undervisere, der har fuldstændigt styr på deres stof, kender til de nyeste videnskabelige teorier og som virkelig ved, hvad der rører sig inden for det givne felt.”

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken i dit arbejde?
”Min viden fra fagpakken Globale projekter har jeg brugt konkret i mit arbejde i forbindelse med de 12 udviklere, som Spar Bank Nord har til at sidde i Ukraine. Ved hjælp af den teori og de forskellige projektledelsesmetoder, fagpakken gav mig, udarbejdede jeg en håndbog med gode råd, der fokuserer på, hvordan man håndterer de organisatoriske og kulturelle forskelle, man møder, når man outsourcer en række arbejdsopgaver inden for it-området til Ukraine."

Hvad var dit største udbytte af fagpakken?
”Mit største udbytte fra fagpakken Globale projekter er den øgede bevidsthed samt viden, jeg har fået, som handler om, hvordan man indgår og leder it-udviklingsprojekter på tværs af kulturelle og geografiske grænser. Desuden har gruppearbejdet undervejs med mine medstuderende, hvor vi har brugt en del tid på at erfaringsudveksle med hinanden om ledelse af og udfordringer inden for globalt distribueret projektsamarbejde, været meget givtigt for mig.”

Har din masteruddannelse haft indflydelse på din karriere?
”Jeg har ikke fået en ny titel eller på anden vis rykket op i hierarkiet som følge af min grad som Master i it. Men min afsluttende masteropgave ”Forslag til at skabe større leverancekraft for udviklingsprojekter”, har jeg præsenteret for min direktion, og den er der blevet lyttet til. Jeg er derfor nu i gang med at arbejde videre med nogle af de problemstillinger fra min masteropgave, som jeg har identificeret, og det synes jeg selvfølgelig er utroligt positivt.

Masteruddannelsen i it har gjort mig mere bevidst om min rolle som projektleder, og min teoretiske og metodiske ”værktøjskasse” er blevet væsentligt udbygget. Generelt synes jeg, at masteruddannelsen i it adskiller sig fra mange andre efteruddannelsestilbud ved, at Master i it ikke sat i verdenen for at give et stort overskud, men tværtimod for at hjælpe til generelt at højne it-kompetencerne rundt om i de forskellige virksomheder. Uddannelsen har en mission, og underviserne har noget på hjerte. Som studerende mærker man tydeligt, at de brænder for deres fag.”

 

Læs om fagpakken Globale projekter - håndtering af distribueret samarbejde og it.

Interview: oktober 2014.


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik