Tilmeld dig nu


Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.
 

Interview om Interaktive fysiske produkter

Nanna Lund er It-konsulent hos NNIT A/S, hvor hun arbejder med softwareløsninger. Tidligere har hun bl.a. arbejdet hos Widex, der udvikler og producerer høreapparater. Nanna har taget fagpakken Interaktive fysiske produkter.

Hvorfor valgte du fagpakken Interaktive fysiske produkter? 
”Jeg valgte fagpakken, fordi at jeg i min daværende stilling hos Widex havde brug for viden om nogle af de metoder og teorier, der ligger bag interaktive fysiske produkter. Før fagpakken havde jeg arbejdet rigtig meget med interaktion og usability, men kun på software.”

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
”Overordnet set er Syddansk Universitet et super spændende sted at tage en fagpakke, fordi der er et meget inspirerende miljø på stedet. På universitetet blev vi masterstuderende i flere tilfælde blandet med heldagsstuderende, bl.a. i forbindelse med forelæsninger, miniworkshops og til eksamen.

Det faktum, at vi masterstuderende havde undervisning sammen med øvrige universitetsstuderende, fungerede super godt! Det gav bl.a. nogle frugtbare diskussioner, og man kan lave nogle anderledes opgaver og oplæg, når man er flere på et hold.”

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken i dit arbejde?
”Den viden, jeg opnåede på fagpakken Interaktive fysiske produkter, brugte jeg løbende i min stilling hos Widex. Fra undervisningen fik jeg blandt andet en masse input til, hvordan jeg kunne tilrettelægge forsøg, når jeg skulle undersøge, hvordan høreapparater fungerer, samt hvad jeg skulle være opmærksom på, når vi taler om fysiske produkter kontra software, som jeg tidligere havde været vant til at lave forsøg med.

Det er svært at teste, hvordan folks høreapparater fungerer i hjemmet, fordi man ikke kan gå rundt i hælene på dem dagen lang med en notesblok i hånden og følge dem skridt for skridt. Fagpakken introducerede mig for en række metoder, hvor det er brugerne selv, der indsamler data – bl.a. ved hjælp af mobiltelefon og dagbøger. Metoderne fra undervisningen afprøvede jeg sideløbende i mit job hos Widex.”

Hvad var dit største udbytte af fagpakken?
”Indholdet på fagpakken Interaktive fysiske produkter var et nyt område for mig på daværende tidspunkt. Mit største udbytte fra fagpakken er de metoder, teorier og den praktiske erfaring, jeg fik under forløbet. Set i bakspejlet var fagpakken med andre ord en god støtte for mig set i forhold til de opgaver, jeg samtidig skulle løse på mit arbejde.

Har din masteruddannelse haft indflydelse på din karriere?
”Nej, ikke direkte. Men jeg har bevidst taget en hel masteruddannelse i it, frem for en række enkeltstående kurser, for at opgradere mit cv. Jeg tror på, at titlen Master i it har større betydning frem for en liste over enkelte kurser, hvis man en dag skal ud og søge nyt job.” 


Læs mere om fagpakken Interaktive fysiske produkter.

Interview: marts 2014. 


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik