Tilmeld dig nu


Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.
 

Interview om It-lederen

Peder Højmark Sylvestersen er udviklingschef ved KMD i Aarhus og har taget fagpakken It-lederen.

Hvorfor valgte du fagpakken It-lederen?
”Fagpakken It-lederen var et naturligt valg for mig af flere grunde. Først og fremmest er en af mine største udfordringer som udviklingschef ved KMD at sikre alignment imellem forretning og it. Som leder er det derfor vigtigt at være i stand til kunne kommunikere om it-relaterede forhold, og netop deltagernes kompetencer inden for forretningsrelateret it-kommunikation fokuserer fagpakken på at udbygge.

I min stilling møder jeg desuden ofte de it-ansvarlige ude i kommunerne, og i den forbindelse kunne fagpakken It-lederen give mig et større indblik i, dels de forskellige typer af lederroller, og dels hvordan man bliver en bedre leder for en medarbejderstab med forskellige faglige baggrunde.

Endelig er KMD, ligesom mange andre virksomheder, inde i et konstant væld af forandringer, og det tiltalte mig derfor også meget ved fagpakken, at den går i dybden med forandringsledelse.”

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
”It-lederen bestod af en række løbende seminarer med afleveringer undervejs, og det synes jeg er en fin måde at organisere undervisningen på. Til seminarerne mødes man med sine medstuderende, og her danner man således naturligt et nyt netværk, der går på tværs af forskellige virksomheder.

Samtidigt skal man være bevidst om, at det kræver meget selvdisciplin at gennemføre denne fagpakke. På It-lederen har man tre afleveringer med karakterer undervejs, men udbyttet i sidste ende er bestemt hele arbejdet værd.”

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken i dit arbejde?
”Den viden, fagpakken har givet mig, som handler om, hvordan man sikrer og skaber alignment på tværs af forretning og it – den viden bruger jeg stort set dagligt, eksempelvis når vi diskuterer strategi.

Fagpakken har desuden været med til at skærpe min bevidsthed om, at medarbejderindflydelse er en nødvendighed, når vi laver forandringer i vores organisation. At tro, at man i en virksomhed blot kan udstikke nogle retningslinjer for, hvor man som virksomhed bevæger sig hen uden at høre medarbejdernes synspunkter undervejs, det duer bare ikke. Man skal huske den dialektiske kommunikation, både mellem medarbejder og leder, medarbejder og medarbejder samt mellem leder og leder.”

Hvad var dit største udbytte fra fagpakken?
”Mit største udbytte af fagpakken It-lederen er den yderligere indsigt, jeg har fået i, hvor vigtigt en leders rolle er, især når der skal gennemføres forandringer. I KMD har vi i de seneste par år været igennem et stort forandringsprojekt, hvor vi har skullet sikre en yderligere effektivisering, både hvad angår vores bundlinje og i vores produktudvikling. At jeg i dag har en teoretisk viden om forandringsledelse og kender til en række forandringsstrategier er virkelig værdifuldt for mig. 

Herudover har det været meget givende at få en større indsigt i de kompetencer, som kræves af moderne it-ledelse i dag, hvor it udnyttes på mange planer i en organisation.”

Har din masteruddannelse haft indflydelse på din karriere? 
”Min uddannelse som Master i it har ikke haft direkte indflydelse på min karriere i form af en ny titel eller lignende. Men der er ingen tvivl om, at det er en rigtig god uddannelse at have på sit cv, og jeg kan derfor heller ikke udelukke, at uddannelsen kan få indflydelse på min karriere engang i fremtiden.

For mig har masteruddannelsen i it betydet, at ”min faglige rygsæk” er betydeligt bedre fyldt op, end da jeg startede på uddannelsen. Jeg har blandt andet lært om mange teoretiske modeller, fået forskellige indspark til, hvordan man bør gribe forskellige konfliktsituationer an samt lært om forskellige ledelsesmæssige strategier, som alt sammen har resulteret i, at jeg i dag er mere bevidst om min rolle som leder og derfor griber en række problemstillinger anderledes an end tidligere.”

 

Læs mere om fagpakken It-lederen.

Interview: oktober 2014. 


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik