Tilmeld dig nu


Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.
 

Interview om User Experience Design

Hans Christian Jørgensen er uddannet it-ingeniør. Til daglig arbejder han som softwareudvikler ved Kamstrup A/S. Kamstrup producerer innovative løsninger til måling af el, varme, køling, vand og gas til forsyningsselskaber. Produktrækken omfatter smart grid-applikationer, fjernaflæsningssystemer, energimålere og vandmålere. Kamstrup blev grundlagt i 1946 og er et 100 % dansk firma med 800 ansatte og repræsentation i over 60 lande.

Hvorfor valgte du fagpakken User Experience Design? 
”Jeg valgte fagpakken User Experience Design, fordi Kamstrup, hvor jeg arbejder som softwareudvikler, ønskede at opkvalificere mig til både at varetage opgaver inden for design, udvikling, implementering og evaluering af virksomhedens it-produkter og -systemer. Inden mit valg faldt på fagpakken, undersøgte jeg markedet for efteruddannelse. Fagpakken User Experience Design var imidlertid det efteruddannelsestilbud, der matchede mine og min virksomheds behov bedst, fordi den indholdsmæssigt favner så bredt.”

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
”Der var en god dynamik på mit hold, som bestod af ca. 15 personer. Vi brugte hinanden rigtig meget i forbindelse med diskussioner og feedback, og vores undervisere var også meget engagerede.

At undervisningen lå henover weekenden, passede mig rigtig fint. Det giver meget mere rent fagligt at tage en fagpakke frem for et kursus, der blot strækker sig over et par dage. Med en fagpakke får man tid til fordybelse, og det er guld værd.”

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken i dit arbejde?
”Fagpakken består af to teoretiske fag samt et praktisk fag, hvor man afprøver teorien i praksis. I tilknytning til den praktiske del arbejdede jeg med et nyt koncept på min arbejdsplads, som handlede om, hvordan man via en app kan fjernaflæse vandmålere. Jeg stod med andre ord som tovholder i forbindelse med et nyt aflæsningssystem, og i den proces kunne jeg helt klart trække på blandt andet nogle af de brugercentrerede metoder, jeg havde lært på fagpakken.

Fagpakken User Experience Design fokuserer i høj grad på brugeren, en tilgang jeg har taget til mig, da jeg i dag i langt højere grad tager afsæt i slutbrugerens ønsker og behov, når et nyt it-produkt eller system skal udvikles.”

Hvad var dit største udbytte af fagpakken?

”Mit største udbytte fra fagpakken må være, at mine arbejdsopgaver i dag spænder rigtig bredt. Hos Kamstrup beskæftiger jeg mig med alt fra design og test til implementering og evaluering af brugerorienterede it-produkter og -systemer. Som et resultat af min viden fra masteruddannelsen i it, har jeg altså ”flere kasketter på” i dag, og det er meget givtigt både rent fagligt og personligt.”


Har din masteruddannelse haft indflydelse på din karriere?
”Ja, bestemt! En direkte indflydelse på min karriere kommer netop til udtryk ved den store spændvidde, man finder blandt mine arbejdsopgaver. For eksempel er jeg i dag i langt højere grad med ude hos kunderne fra start for at afdække deres behov, når et nyt it-produkt skal udvikles – det var jeg ikke tidligere. Indtil videre har jeg taget to fagpakker, men min plan er at tage en hel master i it.”

 

Læs mere om fagpakken User Experience Design her.


Interview: marts 2014. 


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik