Tilmeld dig nu


Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.
 

Interview om Webkommunikation og sociale medier

Henrik Juhl Kristensen har afsluttet masteruddannelse i it med specifikt fokus på fagpakken Webkommunikation og sociale medier. Henrik Juhl Kristensen er lektor og udviklingsleder ved Vejle Tekniske Gymnasium.

Hvorfor valgte du fagpakken?
"I 2011 begyndte jeg at undervise i engelsk på Vejle Tekniske Gymnasium – et fag, der lå lige til højrebenet, da jeg er cand.mag. i Engelsk og Massekommunikation. Men da det året efter blev besluttet, at jeg også skulle undervise i Kommunikation og It, så kom masteruddannelsen i it ind i billedet. Med bl.a. fagpakken Webkommunikation og sociale medier kunne jeg få opdateret de faglige kompetencer, jeg stod og manglede i forbindelse med mit nye undervisningsfag."

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
"Det var utrolig inspirerende at arbejde sammen med andre, der kom fra forskellige erhverv. Gruppearbejdet var virkelig et stort plus. Når man arbejder sammen i en gruppe om at løse en række opgaver, så kommer der nogle andre boller på suppen. Det var ganske enkelt et privilegium at være studerende igen.

Samtidigt skal man også huske på, at det er et krævende arbejde at tage en masteruddannelse ved siden af et fuldtidsjob, især når man gerne vil have et fornuftigt udbytte. Der er meget materiale, man skal igennem, og en del opgaver, der løbende skal afleveres. Man er , men jeg synes samtidigt, at jeg fandt en god balance mellem job og uddannelse."

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken i dit arbejde?
"Fagpakken Webkommunikation og sociale medier har givet mig en god øvelse i at tilegne mig nyt stof på et højt akademisk niveau, som jeg herefter skulle lære at omsætte til brugbart materiale t i forbindelse med min daglige undervisning.

Inden for fagpakkens enkeltfag Sociale medier, har vi bl.a. beskæftiget os med emnet overvågning. I den forbindelse har jeg fået meget nyttigt input, jeg konkret har kunnet bruge i undervisningssammenhæng. Det var ganske enkelt fantastisk, at fagpakken behandlede emnet overvågning netop i en tid, hvor det er så aktuelt. Her tænker jeg både på rækken af whistleblowere fra USA, den form for overvågning man møder inden for en række reality tv-programmer såsom Bigbrother, samt det faktum at ens data er tilgængelige for alle, når man agerer på de sociale medier. Når man er 16 år og har en Facebook-profil, er overvågning et emne, man nemt kan relatere sig til. Det har virkelig givet nogle gode diskussioner i klasselokalet."

Hvad var dit største udbytte ved fagpakken?
"Jeg blev færdig som cand.mag. i Engelsk og Massekommunikation i 1988. Dengang jeg var studerende, brugte man ikke computere, de er først kommet sidenhen. Den rivende udvikling i de sidste 25 år inden for it, har jeg derfor kun fulgt på sidelinjen. Jeg har i mange år arbejdet i det private erhvervsliv, men da jeg for et par år siden blev underviser i faget Kommunikation og It, var det nødvendigt med en efteruddannelse.

På fagpakken var det positivt at opleve, at man kan bidrage med mange nyttige erhvervserfaringer i en undervisningssammenhæng. Underviserne var virkelig kompetente, og der var en god sammenhæng mellem teori og praksis. Personligt har det været et privilegium at blive opdateret med den seneste viden inden for et spændende og aktuelt fagfelt som webkommunikation og sociale medier. Masteruddannelsen i it har givet mig en god oplevelse af, at det aldrig er for sent at efteruddanne sig."


Læs mere om fagpakken Webkommunikation og sociale medier


Interview: oktober 2013.


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik