Tilmeld dig nu


Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.
 

BLIV SPECIALIST I IT-SIKKERHED

Masteruddannelsen i it tilbyder en specialisering i it-sikkerhed til dig, der ønsker en faglig profil inden for it-sikkerhed. Du har en teknisk baggrund, og du arbejder med netværkssikkerhed, sikker softwareudvikling eller it-sikkerhed generelt.  

Afsløring af elektronisk overvågning, hackerangreb og skandaler om personnumre, der bliver frit tilgængelige på internettet har øget både virksomheders og borgeres opmærksomhed på behovet for it-sikkerhed. Når data og informationer indsamles, opbevares og formidles digitalt er det afgørende, at brugerne kan regne med fortrolighed, tilgængelighed og integritet i data og systemer.

It-sikkerhed handler om teknik, mennesker og organisationer

Både små og store virksomheder, private og offentlige, har ansvar for at sikre, at deres it-systemer er optimeret til at undgå fejlhåndtering, misbrug og angreb.

Alle virksomheder har derfor også brug for kompetencer til at varetage it-sikkerheden både teknisk og organisatorisk.

Som Master i it med en specialisering i it-sikkerhed får du indsigt i, hvordan selv små fejl i design eller implementering af software kan føre til alvorlige brud på it-sikkerheden. Sammen med viden om netværkssikkerhed og forståelse for betydningen af menneskelig adfærd danner det fundamentet for at arbejde struktureret og professionelt med it-sikkerhed.

Du får kompetencerne til at foretage risiko- og trusselsvurderinger af it-systemer og deres anvendelse, til at forebygge eller begrænse brud på it-sikkerheden og til at kommunikere med ledere, brugere og samarbejdspartnere om it-sikkerhedsmæssige muligheder og begrænsninger.

1 + 2 fagpakker + masterprojekt

Herunder ser du de fagpakker, der kan indgå i specialiseringen i it-sikkerhed, og planen for, hvornår de udbydes.

Bemærk, at fagpakken It-sikkerhed i organisationer er obligatorisk, hvis du ønsker hele specialiseringen og titlen Master i it, softwarekonstruktion med specialisering i it-sikkerhed.

Derudover vælger du to af de andre fagpakker og skriver masterprojekt inden for it-sikkerhed.

Titel Periode Ansøg
It-sikkerhed og kryptologi
2017
  
2018
  
2019
AU
It-sikkerhed i organisationer
2017
  
2018
  
2019
AAU
Netværkssikkerhed
2017
  
2018
  
2019
AAU
Sikker softwareudvikling
2017
  
2018
  
2019
AAU

Fagpakkerne udbydes af Aalborg Universitet (AAU) eller Aarhus Universitet (AU).
Du kan skrive masterprojekt ved ét af universiteterne efter eget valg.

Adgangskrav

Specialiseringen i it-sikkerhed hører til linjen i softwarekonstruktion, så du skal opfylde adgangskravene hertil. De er:

Diplomuddannelse i softwarekonstruktion, bacheloruddannelse i datalogi, ikt-ingeniør eller tilsvarende samt efterfølgende to års relevant erhvervserfaring.
Har du ikke en af de adgangsgivende uddannelser, kan du søge om optagelse efter individuel vurdering.

Læs mere om linjen i softwarekonstruktion.

Se flyers - find din fagpakke

Vil du i gang med en fagpakke nu? Du kan downloade flyers for de aktuelle fagpakker, der starter i efteråret 2017. Bliv inspireret her.

SPECIALISERING I IT-SIKKERHED

Specialiseringen i it-sikkerhed under masteruddannelsen i it er udviklet i tæt dialog med erhvervslivet.

En række personer fra både store og små virksomheder, organisationer og offentlige arbejdspladser har bidraget med input til uddannelsen, fordi de ser et stort behov for øgede kompetencer inden for it-sikkerhed. Herunder kan du møde nogle af dem:

 

 

Thomas Lund-Sørensen,
chef for Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretnings-tjeneste:

Vi ser både i udlandet og i Danmark samfundsvigtige områder som energiforsyningen og centraladministrationen blive udsat for cyberangreb. Det er en trussel mod dansk sikkerhed, vækst og velfærd, som  tages meget alvorligt – og det er derfor, at Danmark har brug for flere skarpe specialister i it-sikkerhed.

Læs mere.


Henning Mortensen, chefkonsulent i DI ITEK og sekretær for organisationens sikkerhedsudvalg:

Her de senere år er der opstået sådan cirka 5000 nye sårbarheder om året, i runde tal, og dem skal der dæmmes op for. Desuden er det her er et område, der bliver mere og mere reguleret og standardiseret. For eksempel får vi et helt nyt regelsæt for behandling af personoplysninger, når den nye persondataforordning fra EU kommer igennem. Det er et godt eksempel på, at der inden for it-sikkerhed er brug for personer, der både kan noget teknik og noget governance og noget jura. 

Læs mere.


Henrik Vinstrup, Group IT Manager ved Segezha Packaging:

I princippet skal du kunne analysere en logfil fra en firewall og oversætte det til en risiko, som du så kan præsentere for bestyrelsen. Hvis de accepterer risikoen, får du muligvis midler til at beskytte dig mod denne her trussel. Ingen bestyrelse har gavn af at overbeskytte sig. Det koster bare mange penge. Ingen bestyrelse har gavn af at underbeskytte sig, fordi det koster nedetid – ja, i nogle virksomheder koster det jo virksomhedens overlevelse. Så det skal være en balanceret indsats.

Læs mere.


Kim Houlberg, kontorchef for IT & Digitalisering, Aalborg Kommune:

I forhold til it-sikkerhed i kommunen har vi brug for kompetencer i risikostyring. Vi har brug for kompetencer til at formidle til brugerne om, hvordan man bedst forholder sig til it-sikkerhed, og vi har brug for kompetencer til at indgå gode aftaler med leverandørerne om databehandling og til at lave politikker og regelsæt, som matcher god praksis inden for it-sikkerhed.

Læs mere.


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik