Tilmeld dig nu


Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.
 

Fagligt morgenarrangement 24. maj 2018

Nyeste tendenser inden for softwareudvikling

Arbejder du med software, og trænger du til en faglig indsprøjtning, så tilmeld dig Master i it's morgenarrangement med titlen:

Nyeste tendenser inden for softwareudvikling
- med fokus på microservice arkitektur, mikroarkitektur-angreb, og hvordan man kan anvende sin viden fra Master i it i praksis

Arrangementet indledes med oplæg fra to lektorer, der til daglig forsker i softwarearkitektur og softwaresikkerhed, hvorefter en tidligere studerende vil fortælle om, hvordan han omsætter sin viden fra masteruddannelsen i sit arbejdsliv - til stor gavn for sin arbejdsgiver. 

Program

Kl.: 08.00 - 08.15:
Kaffe og morgenbrød

Kl.: 08.15 - 08.45:
'Hvad kan vi med microservice arkitektur?' ved lektor Henrik Bærbak Christensen, Aarhus Universitet

Kl.: 08.45 - 09.15:
'Meltdown og Spectre - en kort introduktion til mikroarkitektur-angrebved lektor Rene Rydhof Hansen, Aalborg Universitet 

Kl.: 09.15 - 09.45:
'Sådan bruger jeg min viden fra Master i it' ved Brian Enggaard Jakobsen, Lead Software Engineer ved Danske Bank

Kl.: 09.45 - :
Mulighed for vejledning omkring Master i it.

Alle med interesse for emnet er velkomne til at deltage i arrangementet - så tag gerne din kollega med. 

Arrangementet er gratis og foregår torsdag 24. maj 2018 fra kl. 08.00 - 10.00 i Aarhus.
TILMELDING nødvendig og skal ske senest 23. maj kl. 10.00. 

 


Om oplæggene og oplægsholderne:

Hvad kan vi med microservice arkitektur?

Microservice arkitektur er en ny softwareudviklingsteknik, der er blevet mere og mere udbredt. I dette oplæg vil Henrik Bærbak Christensen give et overblik over nogle af teknikkerne og anvendelsen af f.eks. DevOps, cloud computing, kontinuert deployment og container teknologi. Derudover vil oplægget også komme omkring klassiske emner såsom dokumentation, design taktikker og performance engineering.

Om Henrik Bærbak Christensen

Henrik Bærbak Christensen er lektor ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet. 

Han forsker bl.a. i eksperimentel softwarearkitektur med fokus på pålidelighed og tilgængelighed. 

På masteruddannelsen i it er Henrik Bærbak Christensen underviser og fagansvarlig for fagpakkerne Softwarearkitektur i praksis, Pålidelig software og softwarearkitektur og Arkitektur og distribuerede systemer. 


Meltdown og Spectre - en kort introduktion til mikroarkitektur-angreb

I de seneste år har vi set sofistikerede angreb, såkaldte mikroarkitektur-angreb, der udnytter design-fejl og -svagheder i avancerede hardware-funktioner, fx out-of-order execution og branch prediction, til at omgå sikkerhedsmekanismer på systemniveau.

I dette oplæg vil Rene Rydhof Hansen give et kort overblik over to af de seneste, og meget omtalte, mikroarkitektur-angreb: Meltdown og Spectre samt diskutere konsekvenser af denne type angreb.

Om Rene Rydhof Hansen

Rene Rydhof Hansen er lektor ved Institut for Datalogi på Aalborg Universitet, hvor han er tilknyttet forskningsgruppen i distribuerede og indlejrede systemer. 

Hans forskningsområder tæller bl.a. softwaresikkerhed og programanalyse og -verifikation. 

På masteruddannelsen i it er Rene Rydhof Hansen underviser og fagansvarlig for fagpakken Sikker softwareudvikling samt underviser på Indlejret software til realtime- og loT-systemer. 


Sådan bruger jeg min viden fra Master i it

I 2016 færdiggjorde Brian Enggaard Jakobsen en Master i it på linjen i softwarekonstruktion. I sit oplæg vil han fortælle om, hvad det krævede at gennemføre uddannelsen, og hvordan hans nye kompetencer fra uddannelsen var med til at gøre en forskel for Systematic’s produkter og hans karriere.

Om Brian Enggaard Jakobsen

Brian Enggaard Jakobsen arbejder som Lead Software Engineer hos Danske Bank. Mens han tog sin Master i it, var han ansat ved Systematic som Senior Systems Engineer.

Brian Enggaard Jakobsen har sammensat sin uddannelse af følgende fagpakker: Softwarearkitektur i praksisIt-sikkerhed, Indlejret sandtidssoftware (i dag hedder fagpakken Indlejret software til realtime- og loT-systemer) og Arkitektur og distribuerede systemer. Titlen på hans masterprojekt, som han skrev sammen med en anden medstuderende, er: File Transfer and File Routing Optimization. 

Læs mere om linjen i softwarekonstruktion på masteruddannelsen i it. 

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte kommunikations- og uddannelseskoordinator Lene Bæk Jørgensen på lbj(at)it-vest.dk

Praktisk information


'Nyeste tendenser inden for softwareudvikling'

Dato: Torsdag 24. maj 2018

Tidspunkt: kl. 8.00 - 10.00. 

Sted: INCUBA, Lille Auditorium, Åbogade 15, 8200 Aarhus Nord

Se placering på kort

Gratis deltagelse

Sprog: Dansk

Parkering: Gratis på INCUBAs parkeringsplads. 

Tilmelding

Tilmeld dig 'Nyeste tendenser inden for softwareudvikling' her.

Sidste chance for tilmelding er onsdag 23. maj kl. 10.00.

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte kommunikations- og uddannelseskoordinator Lene Bæk Jørgensen på lbj(at)it-vest.dk


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik