Ny fagpakke: Undervisning i interaktionsdesign - start primo 2020

Fagpakken Undervisning i interaktionsdesign henvender sig i sær til dig, der på sigt ønsker at opnå undervisningskompetence i faget informatik. Du lærer at forstå interaktion teoretisk, æstetisk og etisk, og du lærer praktiske teknikker til at konstruere fysiske it-systemer (”computational things”) med brugerinvolvering, prototyper og co-design. Fagpakken gør dig også i stand til at opbygge undervisningsforløb, der anvender fagets designmetoder med praktiske øvelser til dine elever.

Periode: 2020 - med opstart primo februar. 

Undervisningsdatoer:

Første enkeltfag:
05.-06.02.20
20.02.20
05.03.20
18.-19.03.20
02.04.20
16.04.20

Undervisningssted: Syddansk Universitet i Kolding.

Ansøgningsfrist: 1. december 2019.

Se videoer med lektor Jacob Buur, lektor Mette Gislev Kjærsgaard og adjunkt Jussi Mikkonen, som fortæller om fagpakken Undervisning i interaktionsdesign. Alle tre underviser på fagpakken i foråret 2020.

Læs om fagpakken her: Undervisning i interaktionsdesign

Øvrige fagpakker målrettet undervisere

Udover fagpakken Undervisning i interaktionsdesign udbyder masteruddannelsen i it også to øvrige fagpakker, nemlig Undervisning i informatik 1 og Databaser for undervisere (ny fagpakke). De to sidstnævnte fagpakker udbydes begge med start fra efteråret 2019 og har nu lukket for tilmeldinger.

Programmeringsfag for gymnasielærere - ansøgningsfrist 15. november

Aarhus Universitet udbyder kurset Programmering for gymnasielærere i foråret 2020 (bemærk, at dette kursus ikke er en del af masteruddannelsen i it). 

Kurset behandler grundlæggende programmeringsbegreber og teknikker til systematisk konstruktion af simple programmer. I anden halvdel gennemføres et lidt større programmeringsprojekt. De opgaver og projekter, der udarbejdes i kurset, kan i bearbejdet form benyttes i undervisningen i gymnasiet. Kurset handler dog ikke specifikt om, hvordan man underviser gymnasieelever i programmering.

Forløbet har et omfang på 10 ECTS og kan følges sideløbende med det daglige arbejde. Forløbet vil bestå af netbaseret undervisning med specielt udviklet videomateriale samt heldagsseminarer. 

Målgruppe
Studieforløbet henvender sig primært til gymnasielærere, der underviser eller skal undervise i it-fag i gymnasiet, men kan også være relevant for lærere på andre uddannelsesinstitutioner.

Periode
Foråret 2020. 

Ansøgningsfrist
15. november 2019.   

Undervisning
8 heldagsseminarer

Sted
Aarhus Universitet

Kontakt
Vejledning om optagelse og spørgsmål til indskrivning og fakturering: 
Tlf.: 8716 1097
E-mail: evu.arts(at)au.dk

Faglige spørgsmål:
Professor Kurt Jensen
Institut for Datalogi
Tlf.: 2990 5612   
E-mail: kjensen(at)cs.au.dk 

Om at læse på Master i it

Få et overblik over alle fagpakker fordelt på uddannelsens tre linjer her:

Linjen i softwarekonstruktion
Linjen i interaktionsdesign og multimedier
Linjen i organisation

SPØRGSMÅL?

Har du spørgsmål til efteruddannelse for gymnasielærere, er du velkommen til at kontakte:

Udviklingschef Bettina Lundgaard Hansen 
E-mail: blh(at)it-vest.dk 
Tlf.: 7027 6852

eller It-vest
E-mail: it-vest(at)it-vest.dk
Tlf: 7027 6850

Ny masteruddannelse målrettet informatikundervisning forventes at blive en realitet

Som følge af det nye informatikfag i ungdomsuddannelserne er det blevet besluttet at påbegynde udvikling af en masteruddannelse til opfyldelse af de faglige mindstekrav for undervisere i informatik-faget på gymnasierne.

Den nye masteruddannelse er ikke formelt godkendt endnu, men forventes pt. at begynde i efteråret 2020 og vil blive etableret på Aarhus Universitet, men i et nationalt samarbejde med landets øvrige universiteter. (mere info følger her).

For at imødekomme det aktuelle behov for informatik-kompetencer indtil en ny masteruddannelse i informatikundervisning er i luften, udbyder masteruddannelsen i it flere fagpakker til undervisere, som du kan læse mere om på denne side.


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik