Fagpakken Undervisning i informatik 1 - nyt forløb starter i 2019

Fagpakken Undervisning i informatik 1 er for dig, der på sigt ønsker at opnå undervisningskompetence i faget informatik. På fagpakken vil du blive bekendt med centrale informatikbegreber, og du vil lære at anvende dem i din gennemførelse af undervisning i informatik. Fagpakken består af to enkeltfag på hhv. 10 og 5 ECTS. 

Fagpakken kører i skrivende stund. Fagpakken udbydes igen fra efteråret 2019 - mere information følger her.  

Målgruppe: Studieforløbet henvender sig generelt til gymnasielærere, der underviser eller skal undervise i informatik i gymnasiet, men kan også være relevant for lærere på andre uddannelsesinstitutioner.

En særlig prioriteret målgruppe er undervisere på HHX, hvor Informatik nu er obligatorisk.
Undervisningssted: I Aarhus og København. 

Pris: 18.500 kr. for hele forløbet (12.000 for første enkeltfag og 6.500 for andet enkeltfag). Hertil kan komme en mindre udgift til lærebøger. 

Periode: 26.08.19-16.05.20 

Ansøgningsfrist: 1. juni 2019. 

Om undervisningskompetence i faget informatik
Fagpakken, der her er udviklet, giver ikke i sig selv undervisningskompetence i Informatik, men den hjælper lærerne godt i gang og giver samtidigt grundlag for fortsat efter- og videreuddannelse mod en samlet sidefagskompetence i Informatik (90-120 ECTS).

Dette fagpakkeudbud er koordineret af Undervisningsministeriet, IT-Universitetet i København og It-vest - samarbejdende universiteter.

Programmeringsfag for gymnasielærere

Aarhus Universitet udbyder kurset Programmering for gymnasielærere i foråret 2019 (bemærk, at dette kursus ikke er en del af masteruddannelsen i it). 

Kurset behandler grundlæggende programmeringsbegreber og teknikker til systematisk konstruktion af simple programmer. I anden halvdel gennemføres et lidt større programmeringsprojekt. De opgaver og projekter, der udarbejdes i kurset, kan i bearbejdet form benyttes i undervisningen i gymnasiet. Kurset handler dog ikke specifikt om, hvordan man underviser gymnasieelever i programmering.

Forløbet har et omfang på 10 ECTS og kan følges sideløbende med det daglige arbejde. Forløbet vil bestå af netbaseret undervisning med specielt udviklet videomateriale samt heldagsseminarer. 

Målgruppe
Studieforløbet henvender sig primært til gymnasielærere, der underviser eller skal undervise i it-fag i gymnasiet, men kan også være relevant for lærere på andre uddannelsesinstitutioner.

Periode
11. januar - 1. juni 2019. 

Ansøgningsfrist
Ansøgningsfristen er overskredet.    

Undervisning
9 heldagsseminarer

Sted
Aarhus Universitet

Kontakt
Vejledning om optagelse og spørgsmål til indskrivning og fakturering: 
Tlf.: 8716 1097
E-mail: evu.arts(at)au.dk

Faglige spørgsmål:
Professor Kurt Jensen
Institut for Datalogi
Tlf.: 2990 5612   
E-mail: kjensen(at)cs.au.dk 

Om at læse på Master i it

En del gymnasielærere tager fagpakker på masteruddannelsen i it, enten af ren og skær faglig og personlig interesse eller for at opnå undervisningskompetence til it-fag på stx, htx, hhx eller eux. 

Få et overblik over alle fagpakker fordelt på uddannelsens tre linjer her:

Linjen i softwarekonstruktion
Linjen i interaktionsdesign og multimedier
Linjen i organisation

SPØRGSMÅL?

Har du spørgsmål til efteruddannelse for gymnasielærere, er du velkommen til at kontakte:

Michael E. Caspersen
E-mail: mec(at)it-vest.dK
Tlf.: 2338 2067

eller It-vest
E-mail: it-vest(at)it-vest.dk
Tlf: 7027 6850


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik