Microservices og DevOps

Et fag på deltid microservices, der udbydes på masteruddannelsen i it. 

PF 2489
Læs mere og ansøg

Periode

Oktober 2023 – juni 2024

Ansøgningsfrist

Der er lukket for tilmelding.

Undervisningsdatoer (med forbehold for ændringer)

27.10.23, 10.11.23, 1.12.23, 2.2.24, 16.2.24, 8.3.24, 12.4.24, 24.4.24, 17.5.24

Pris

24.000 kr.

Udbyder

Aarhus Universitet

ECTS-point

15

Lær at udnytte mulighederne ved microservices

Brug af microservices giver virksomhederne mulighed for at udvikle nye features og sætte dem i drift i løbet af få minutter og timer – til glæde for kunderne, men metoden stiller samtidigt nye krav til, hvordan man skal designe, udvikle og automatisere test og idriftsættelse af software.

På fagpakken Microservices og DevOps vil du komme spektret rundt omkring arkitekturmønstre, metoder og teknikker, så du bliver i stand til at udvikle, teste og drifte fleksible, pålidelige og skalerbare systemer. Du vil også få førstehåndserfaring med en lang række konkrete værktøjer til containerisering, automatiseret test, kontinuert integration og idriftsættelse, orkestrering, NoSQL databaser, logging m.m. Fagpakken kommer også kort omkring væsentlige overvejelser vedr. energi-effektiv softwareudvikling.

Målgruppe

Denne fagpakke henvender sig fortrinsvist til softwarearkitekter og softwareudviklere, da opgaver og eksamen er tilrettelagt omkring opgaver med konkret kodning og softwareudvikling ved hjælp af Java, Linux, domænespecifikke sprog og tilhørende værktøjer.

Adgangskrav og anbefalede forudsætninger

Adgangskrav til fagpakken Microservices og DevOps:

  • Uddannelse og erfaring med softwareudvikling i moderne objekt-orienteret sprog og udviklingsmiljø
  • Uddannelse og erfaring med softwaretest
  • Uddannelse og erfaring med distribuerede systemer og databaser

Anbefalede forudsætninger:

  • Erfaring med test-dreven udvikling.

Enkeltfag

Fagpakken består af 3 enkeltfag på hver 5 ECTS-point. Enkeltfagene er:

  • DevOps og Container Teknologi
  • Skalerbare Microservices
  • Udviklingsprojekt i Microservices og DevOps

Vejledning

Faglig vejledning:

Lektor Henrik Bærbak Christensen
E-mail: hbc@cs.au.dk
Tlf.: 2165 8252

Praktisk vejledning:

Efter- og Videreuddannelse
Nat-Tech Uddannelse
E-mail: evu.nat-tech@au.dk
Tlf.: 8715 2821

Henrik Bærbak Christensen, lektor ved Aarhus Universitet og den præmære underviser på fagpakken Microservices og DevOps.

“I denne fagpakke bliver der rig mulighed for at eksperimentere og afprøve en mængde teknikker og værktøjer i praksis, samtidigt med at vi får terminologien og teorien på plads. Meget af jeres arbejde i fagpakken er forankret i et konkret projekt, SkyCave, som starter som en simpel multi-user tre-lags arkitektur, men som igennem kurset bliver refaktoriseret til en skalerbar, ’highly available’, microservice arkitektur, som I kontinuert idriftsætter via en DevOps proces.

I de senere dele af fagpakken har I et stærkt ­fundament, og I får mulighed for at tone/fokusere på emner, som I finder specielt interessante såsom ’architectural stability’, versioning, performance optimering, event sourcing, chaos engineering, monitoring og meget andet.”

Henrik Bærbak Christensen, lektor ved Aarhus Universitet og den primære underviser på fagpakken Microservices og DevOps.

Lignende fagpakker

Vejledning?

Har du spørgsmål til fx. optagelse eller valg af fagpakker, er du velkommen til at kontakte It-vests udviklingschef Bettina Lundgaard Hansen. 

Se kontaktoplysninger
Luk denne besked