Interview om Design thinking og innovative designprocesser

Martin Ibsen arbejder som Lead konceptudvikler hos det digitale mediebureau Mediaworkers. Herudover er han selvstændig og tilbyder foredrag og workshops m.m. inden for bl.a. sociale medier, digitale tendenser, design thinking og kulturelt iværksætteri.

Hvorfor valgte du fagpakken Design thinking og innovative designprocesser?
”Først og fremmest vil jeg sige, at jeg nok var en lidt atypisk studerende på fagpakken. Inden jeg startede, havde jeg nemlig allerede arbejdet en del med de metoder og processer, som hører til feltet design thinking, og jeg kendte også litteraturen på forhånd.

Min motivation for at tage fagpakken var, at jeg nu officielt kunne få et stempel på mine kompetencer inden for design thinking. Derudover var jeg selvfølgelig også sulten efter at få nye vinkler på feltet.

Inden jeg startede, frygtede jeg lidt, at fagpakken hovedsageligt ville indeholde teoretiske diskussioner, men det gjorde den langtfra. Undervisningen bestod af en god blanding mellem teori, praktiske øvelser og brugbare modeller.”

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken i dit arbejde?
”Jeg arbejder som konceptudvikler i et digitalt bureau, hvor det går stærkt, og hvor jeg konstant er i kontakt med nye kunder. For mig var det derfor vigtigt at få nogle konkrete værktøjer, som jeg aktivt kunne bruge nu og her i forbindelse med konceptudvikling – og det fik jeg.

Inden jeg startede på fagpakken, benyttede jeg mig hovedsageligt af nogle lidt hjemmebryggede processer fra den design thinking teori, jeg kendte til. I dag står jeg derimod meget bedre rustet til mit arbejde med konceptudvikling, altså hvordan man i samarbejde med kunden går fra ideudvikling til færdigt koncept. Derudover fik jeg også god inspiration til, hvordan man faciliterer workshops, og hvordan man laver prototyper og tester det sammen med brugerne.”

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
”Det var rigtig lærerigt at tage fagpakken. Jeg mødte både kompetente undervisere og medstuderende, og vi havde nogle gode diskussioner på et fagligt højt niveau. Desuden var forløbet også godt struktureret, så ja, alt i alt er jeg meget positiv over for forløbet.

Min opfattelse er, at design thinking oftere bruges i forbindelse med udvikling af fysiske produkter sammenlignet med digitale produkter. Det gode ved fagpakken var imidlertid, at begge lejre var godt repræsenteret, da en bred skare af mennesker fra forskellige brancher deltog.” 

Hvad var dit største udbytte af fagpakken?
”Mit største udbytte er de konkrete redskaber, modeller og værktøjer inden for design thinking, som jeg blev præsenteret for, og som jeg efterfølgende har kunnet tage direkte i brug i mit arbejde som konceptudvikler hos Mediaworkers og som foredragsholder.

Fagpakken har helt sikkert gjort mig skarpere på design thinking, og jeg føler mig i dag bedre rustet til at arbejde professionelt med området, fordi jeg nu har været hele vejen rundt om feltet.”

 

Læs om fagpakken Design thinking og innovative designprocesser. 

Interview: december 2016. 


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik