Interview om Informationsarkitektur

Jesper Overgaard arbejder som webudvikler og digitaliseringskoordinator i Hedensted Kommune. Han har deltaget på fagpakken Informationsarkitektur.

Hvorfor valgte du fagpakken Informationsarkitektur?
"I forbindelse med min ansættelse som webudvikler og digitaliseringskoordinator I Hedensted Kommune, valgte jeg at tage fagpakken Informationsarkitektur. I min stilling arbejder jeg i høj grad med strukturering og organisering af indhold til hjemmesider, og det var i den sammenhæng, at jeg ønskede at styrke min faglige viden ved hjælp af fagpakken."

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
"Det var rigtig spændende og lærerigt at være studerende på Informationsarkitektur, fordi fagpakken indeholdt en god blanding af teorier, metoder og praktiske værktøjer. Man får ny faglig viden via sit daglige arbejde, men med en fagpakke bliver der pludselig sat tid af til faglig fordybelse, og det giver rigtig meget!

Det var desuden meget indbringende at diskutere med de andre studerende på holdet, fordi man ofte sidder med de samme problemstillinger – blot set fra forskellige vinkler. Som kommunal ansat sidder man med ét bestemt problem, eksempelvis hvordan man informerer borgere og virksomheder via en hjemmeside. Er man privat ansat, sidder man typisk med en anden problemstilling, som handler om, hvordan man bedst får solgt et bestemt produkt.

Når det er sagt, var det selvfølgelig også hårdt at være studerende, fordi det er en efteruddannelse, man tager ved siden af det daglige arbejde. Det skal man være opmærksom på."

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken i dit arbejde?
"Fagpakken har bl.a. givet mig en række brugbare metoder til, hvordan man strukturerer og grupperer information på en hjemmeside, og mine forventninger til Informationsarkitektur blev derfor indfriet. Min viden fra fagpakken har jeg bl.a. brugt i forbindelse med omstrukturering af intranettet og opbygning af en række kampagnehjemmesider for Hedensted Kommune.

I mit job har jeg desuden haft stor gavn af den viden, jeg fik på fagpakken, som handler om, hvordan man analyserer forskellige navigationsformer og opbygger en hjemmeside. Vi havde også et emne om informationsøkologi, som i den grad satte nogle tanker i gang hos mig. Styrken ved en fagpakke er, at den er på et akademisk niveau, og den sætter derfor nogle refleksioner i gang hos os studerende, og det kan jeg godt lide.

Fagpakken har endelig givet mig en teoretisk og metodisk ballast, så jeg i dag føler, at jeg er godt klædt på, når jeg skal sparre med og udfordre vores leverandører, som udvikler hjemmesider for os."

Hvad var dit største udbytte af fagpakken?
"Mit største udbytte af fagpakken er, at jeg i dag har et godt overblik over området informationsarkitektur – såvel teoretisk som praktisk.

På min arbejdsplads står vi netop foran en større opgave, som går ud på at opbygge en hel ny hjemmeside for Hedensted Kommune. Med fagpakken i informationsarkitektur føler jeg mig rigtig godt rustet til den opgave, hvor jeg skal fungere som koordinator mellem leverandør og min egen organisation."


Læs om fagpakken Informationsarkitektur.

Interview: oktober 2013.

 

 

 

 


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik