Interview om It-forandringsagenten - håndtering af den menneskelige faktor

Pia Pawlowski blev interviewet omkring sin deltagelse på fagpakken It-forandringsagenten, da hun arbejdede som kvalitetskonsulent ved Holbæk Sygehus, Region Sjælland. I dag er hun Specialkonsulent, Kvalitet og Udvikling ved Region Sjælland. 

Hvorfor valgte du fagpakken It-forandringsagenten?
"Oprindeligt er jeg uddannet sygeplejerske, men sidder i dag som kvalitetskonsulent på Holbæk Sygehus. Fagpakken var meget aktuel for mit vedkommende, da jeg som kvalitetskonsulent arbejder med forandringsledelse. Jeg har bl.a. haft rollen som implementeringsprojektleder i forbindelse med flere kliniske it-projekter." 

Hvordan var det at være studerende på fagpakken It-forandringsagenten?
"Overordnet set var det en meget spændende og inspirerende fagpakke, bl.a. fordi vi kursister kom fra mange forskellige virksomheder – både offentlige og private. Selvom vi kommer fra mange forskellige virksomheder, er det gerne de samme overordnede problemstillinger og udfordringer, man sidder med. 
Det er altid rart at møde mennesker fra andre virksomheder, og det giver en god dynamik til holdet.

Da jeg tog It-forandringsagenten var der også en anden kursist fra sundhedsvæsenet udover mig. Det var dejligt at have en anden person at sparre med vedrørende specifikke problemstillinger inden for sundhedssektoren.

Arbejdsmæssigt har det selvfølgelig været udfordrende at tage en fagpakke ved siden af et fuldtidsarbejde. Det er en kunst at få det hele til at gå op. Der er meget, der skal læses, og opgaver, der skal skrives. Men det er ikke umuligt at nå, og når det er et fag, man selv vælger, så er det fordi, man brænder for det og kan se et formål med det."

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken i dit arbejde?
"Den kompetenceudvikling jeg gennemgår pt. som masterstuderende rent læringsmæssigt, den bruger jeg dagligt, når jeg møder medarbejderne på min arbejdsplads. På Holbæk Sygehus har vi forskellige faggrupper, bl.a. HK-ansatte og de højtuddannede fagprofessionelle. Når man ønsker, at de skal ændre adfærd, er det forskellige tilgange og værktøjer, man benytter sig af.

I forbindelse med fagpakken har jeg bl.a. beskæftiget mig med tidstro registrering i forhold til medicineringsprocessen og implementering af kliniske it-systemer. Det er tydeligt, at selvom man får indført kliniske it-systemer, så kan det være svært at ændre de kliniske arbejdsprocesser. Forandringer er svære at få udmøntet i praksis. Hvordan får man fulgt op på sådanne problemstillinger? Ja, det er det, jeg har været optaget af – at koble teori og praksis.

Jeg kan se, at det er værdiskabende, at sundhedsprofessionelle får viden inden for området it og organisation og derved bliver i stand til, at fungere som et kompetent bindeled mellem de kliniske fagpersoner og medarbejdere fra it fagfeltet."

Hvad var dit største udbytte ved fagpakken It-forandringsagenten?
"Underviserne på fagpakken var rigtig dygtige til at gøre undervisningen praksisnær. De havde virkelig en god forståelse for at drage kursisternes erfaringer med ind i undervisningen. I forbindelse med opgaveskrivning tager man udgangspunkt i sin egen kontekst, og man arbejder derfor med problemstillinger, man er optaget af til daglig. Det er meget inspirerende. Fagpakken har givet mig til lyst til at få endnu mere viden inden for it organisation."  

 

Læs om fagpakken It-forandringsagenten - håndtering af den menneskelige faktor

Interview: oktober 2013.


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik