Interview om Modeldrevet, komponentbaseret udvikling af indlejret software

Uffe Lunddorf arbejder i dag som Embedded Software Architect ved Lodam electronics. Da interviewet blev lavet, var han udviklingsingeniør i virksomheden Amfitech ApS med speciale i indlejret software. 

Hvorfor valgte du fagpakken
Modeldrevet, komponentbaseret udvikling af indlejret software?

”Jeg valgte fagpakken, fordi jeg gerne ville have mere dybdegående viden om metoder og teknikker til udvikling af indlejret software ─ eller sagt med andre ord, et større fagligt perspektiv på mine daglige arbejdsopgaver.

Oprindeligt er jeg uddannet diplomingeniør i svagstrømsteknik, men sidder i dag i en stilling som firm- og softwareudvikler i et mindre udviklingshus. Fagpakkens fokus på indlejret software passede derfor rigtig godt til de arbejdsopgaver, jeg dengang sad, og stadig sidder med i dag.”

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
”Det var både lærerigt og dybt interessant at følge fagpakken og derved opnå viden om metoder og teknikker til udvikling, design og implementering af indlejret software ─ viden, som jeg efterfølgende kunne sætte i relief til mine tidligere arbejdsopgaver.

På fagpakken var det muligt at tage afsæt i en række konkrete arbejdsopgaver, man sad med, og det gjorde jeg. Mine opgaver handlede blandt andet om modellering af systemer og test og verifikation, og en række ideer og teorier fra undervisningen blev da også netop implementereret i de virksomhedsprodukter, jeg arbejdede med. Det var meget motiverende og tilfredsstillende, at man kunne arbejde med egne projekter undervejs, som gerne skulle munde ud i konkrete produkter.”

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken?

”Overordnet set har fagpakken været utrolig givende for min faglige udvikling, og fra hvert fag har jeg opnået viden, jeg benytter mig af som udvikler i dag. Først og fremmest kan jeg se, at de designmønstre og metodikker til beskrivelse og implementation af systemer, jeg lærte på fagpakken, er blevet indarbejdet i vores udviklingsproces i dag.

 

Særlig interessant var delen omkring test og verifikation. I forbindelse med undervisningen, hvor jeg arbejdede videre på konkrete projekter fra min arbejdsplads, opbyggede jeg en omfattende test, som kunne verificere, at produktet var konfigureret korrekt.

 

Fagpakken fokuserede også på en række sikkerhedskritiske aspekter i systemer, hvor fejl under udførslen af deres funktioner potentielt har fatale konsekvenser. Min viden fra fagpakken omkring risikofaktorer for indlejrede systemer afspejler sig også i de designvalg, som min arbejdsplads foretager i dag.”

 

Hvad var dit største udbytte fra fagpakken?
”Mit største udbytte fra fagpakken må være det udvidede perspektiv, jeg har fået inden for feltet omkring indlejret software. Til dagligt går man i sin egen lille verden, hvor der sjældent er tid til de store perspektiver. Som masterstuderende får man mulighed for at antage et mere holistisk syn, man får udvidet sin faglige horisont med de nyeste forskningsresultater, og man får mulighed for at bruge dele af sin nye viden i praksis ─ det var utroligt givende.”

Har fagpakken haft indflydelse på din karriere?

”Mit formål med at tage fagpakken har som nævnt været at blive endnu bedre til det, jeg laver til dagligt.

Jeg kan se, at den faglige dybde fagpakken gav mig, kombineret med min øgede erfaring, er årsag til, at jeg i dag kan trække nogle mere avancerede og bredere opgaver hjem for min virksomhed.”

 

 

 

Læs mere om fagpakken Modeldrevet, komponentbaseret udvikling af indlejret software her.

 

 

Interview: marts 2015

 


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik