Interview om Softwarearkitektur i praksis

Bobby Nielsen fortæller her om at studere på fagpakken Softwareudvikling i praksis. Interviewet blevet lavet, imens han var seniorudvikler ved Process Factory.

Bobby Nielsen har i dag en fuld Master i it og arbejder som Freelance Developer ved CreatorMinds og som Co-founder og partner i Wired Relations.com. 

Hvorfor valgte du fagpakken Softwarearkitektur i praksis?
Primært fordi jeg havde et mål om at blive Master i it inden for softwarekonstruktion. Jeg arbejder med udvikling af arkitektur og ville gerne dygtiggøre mig og udvide min horisont. Jeg kendte underviseren Henrik Bærbak Christensen fra brobygningsforløbet for datamatikere og syntes, han var en rigtig god underviser.

Hvordan har du brugt den viden, du har fået fra fagpakken, i dit arbejde?
Jeg har anvendt nogle af de forskellige discipliner, jeg har lært - sådan noget som stilarter og mønstre og arkitekturprototyper, og jeg har indført flere af de lærte elementer blandt andet i forhold til arkitektur i relation til de udviklingsprocesser, vi har i Process Factory. Jeg har også kunnet tage et større ansvar i forhold til, at vi får en bedre tilgang til udvikling på min arbejdsplads.

Hvad var dit største udbytte af fagpakken?
Jeg har fået en masse værktøjer i rygsækken, som jeg kan bruge i det daglige arbejde med arkitektur. Indholdet i fagpakken er meget aktuelt, og jeg har fået et udvidet kendskab til moderne arkitekturdiscipliner såsom cloud computing, virtualisering og NoSQL-databaser bare for at nævne et par stykker.

Jeg har fået et meget bredere teoretisk kendskab til, hvad der er af muligheder, og de forskellige metoder og teknikker, vi har lært, er lige til at tage ind og bruge, når man har behov for dem.

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
Mængden af stof, der skal læres, synes jeg sådan set, er fin. I forhold til at de fleste har familie og fuldtidsarbejde, der skal passes, så er det lidt hårdt, synes jeg. Men det enkelte fag er typisk på 7-8 uger, selvom fagpakken tager ni måneder, og så har man nogle pauser mellem fagene i fagpakken.

Man har kunnet mærke, at underviseren har en bred erfaring med arkitektur. Og derudover har de medstuderende også erfaring, og det giver et rigtigt godt grundlag for spændende diskussioner både under seminarer og i gruppearbejdet. Den måde gruppearbejdet fungerer, er også et plus. På trods af at jeg skulle fra Sjælland, så har jeg oplevet et godt gruppearbejde, og det er lykkedes fint via Skype og så videre.

Har det at læse på Master i it haft indflydelse på din karriere?
Ja, det har det. Jeg havde en datamatikeruddannelse i forvejen, og brobygningsforløbet og masteruddannelsen har givet mig et gevaldigt løft. Det bemærkes både på mit arbejde med kunder og kolleger, men også generelt i mødet med andre i branchen. Jeg har fået flere skulderklap efter at have gennemført det her.

 

Læs om fagpakken Softwarearkitektur i praksis.

Interview August 2015


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik