Interview om User Experience Design

Kreditering: Jette Jaacks Photography

Thomas Bonde er digital designer ved Creuna og tidligere studerende på fagpakken User Experience Design.

Hvorfor valgte du fagpakken User Experience Design?
"Da jeg tog fagpakken, sad jeg i en anden virksomhed end nu, hvor jeg er hos Creuna. I mit forrige job var jeg begyndt at bevæge mig mere og mere over imod brugerdelen, og som uddannet grafisk designer syntes jeg derfor, at jeg manglede et teoretisk fundament omkring UX-design. Det er bestemt en fordel, når flere i en projektgruppe har kendskab til, hvad en god brugeroplevelse er, synes jeg, og derfor faldt mit valg på denne fagpakke."

Hvordan har du brugt din viden fra fagpakken i dit arbejde?
"Når jeg til daglig arbejder med produktdesign hos Creuna, så ligger min viden fra fagpakken hele tiden i mit baghoved. I forhold til tidligere, hvor jeg hovedsageligt fokuserede på selve designet, så tænker jeg i dag langt mere over brugeroplevelsen, og hvad der virker mest intuitivt. Så ja, fagpakken har bestemt givet mig en ny måde at anskue mit arbejdsfelt på.

Når jeg snakker med mine kolleger, både de andre designere og vores UX-konsulenter, så trækker jeg også blandt andet på de modeller for evaluering og idegenerering, som fagpakken præsenterede os for. Og endelig synes jeg også, at hele feltet omkring brugerinddragelse har været et rigtig brugbart felt, som jeg har kunnet tage med videre i mit arbejdsliv. Her tænker jeg blandt andet på de forskellige spørgeteknikker, vi lærte, og hele diskussionen omkring, hvornår man skal - og ikke skal - inddrage brugerne i designprocessen."

Hvordan var det at være studerende på fagpakken?
"Fagpakken bestod af en god blanding af fysisk tilstedeværelse og selvstudie undervejs, og underviserne var utrolige hjælpsomme til at vejlede i forbindelse med opgaveskrivning.

Jeg synes, at masteruddannelsen i it indeholder nogle super relevante tilbud, og at tage en fagpakke er en god måde at bygge oven på sin faglighed. Samtidig skal det også nævnes, at der er meget læsning, og at det derfor kræver en ekstraordinær indsats, når man har et fuldtidsarbejde ved siden af."

Hvad var dit største udbytte af fagpakken?
"Mit største udbytte af fagpakken må være, at jeg fik udvidet mit netværk, og at det førte til den stilling, jeg sidder i hos Creuna i dag.

Når man tager en fagpakke, møder man en masse nye mennesker med andre kompetencer, og det er meget inspirerende. Det var virkelig lærerigt at høre, hvordan mine medstuderende greb digitalt produktdesign an, og ellers generelt hvilke udfordringer, de sad med hjemme i deres virksomheder." 


Læs mere om fagpakken User Experience Design her.

Interview: januar 2018. 


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik