BLIV SPECIALIST I IT-SIKKERHED

Masteruddannelsen i it tilbyder en specialisering i it-sikkerhed til dig, der ønsker en faglig profil inden for it-sikkerhed. Du har en teknisk baggrund, og du arbejder med netværkssikkerhed, sikker softwareudvikling eller it-sikkerhed generelt.  

Afsløring af elektronisk overvågning, hackerangreb og skandaler om personnumre, der bliver frit tilgængelige på internettet har øget både virksomheders og borgeres opmærksomhed på behovet for it-sikkerhed. Når data og informationer indsamles, opbevares og formidles digitalt er det afgørende, at brugerne kan regne med fortrolighed, tilgængelighed og integritet i data og systemer.

It-sikkerhed handler om teknik, mennesker og organisationer

Både små og store virksomheder, private og offentlige, har ansvar for at sikre, at deres it-systemer er optimeret til at undgå fejlhåndtering, misbrug og angreb.

Alle virksomheder har derfor også brug for kompetencer til at varetage it-sikkerheden både teknisk og organisatorisk.

Som Master i it med en specialisering i it-sikkerhed får du indsigt i, hvordan selv små fejl i design eller implementering af software kan føre til alvorlige brud på it-sikkerheden. Sammen med viden om netværkssikkerhed og forståelse for betydningen af menneskelig adfærd danner det fundamentet for at arbejde struktureret og professionelt med it-sikkerhed.

Du får kompetencerne til at foretage risiko- og trusselsvurderinger af it-systemer og deres anvendelse, til at forebygge eller begrænse brud på it-sikkerheden og til at kommunikere med ledere, brugere og samarbejdspartnere om it-sikkerhedsmæssige muligheder og begrænsninger.

1 + 2 fagpakker + masterprojekt

Herunder ser du de fagpakker, der kan indgå i specialiseringen i it-sikkerhed, og planen for, hvornår de udbydes.

Bemærk, at fagpakken It-sikkerhed i organisationer er obligatorisk, hvis du ønsker hele specialiseringen og titlen Master i it, softwarekonstruktion med specialisering i it-sikkerhed.

Derudover vælger du to af de andre fagpakker og skriver masterprojekt inden for it-sikkerhed.

Titel Periode Ansøg
It-sikkerhed i organisationer
2020
  
2021
  
2022
AAU
Sikker softwareudvikling
2020
  
2021
  
2022
AAU
Netværkssikkerhed
2020
  
2021
  
2022
AAU
It-sikkerhed og kryptologi
2020
  
2021
  
2022
AU

Fagpakkerne udbydes af Aalborg Universitet (AAU) eller Aarhus Universitet (AU).
Du kan skrive masterprojekt ved ét af universiteterne efter eget valg.

Adgangskrav

Specialiseringen i it-sikkerhed hører til linjen i softwarekonstruktion, så du skal opfylde adgangskravene hertil. De er:

Diplomuddannelse i softwarekonstruktion, bacheloruddannelse i datalogi, ikt-ingeniør eller tilsvarende samt efterfølgende to års relevant erhvervserfaring.
Har du ikke en af de adgangsgivende uddannelser, kan du søge om optagelse efter individuel vurdering.

Læs mere om linjen i softwarekonstruktion.

"IT-SIKKERHED ER IKKE NOGET, MAN KUN GØR ÉN GANG"

Lektor Jens Myrup Pedersen, Aalborg Universitet, er fast underviser på fagpakken Netværkssikkerhed. Mød ham i denne artikel, hvor han udtaler sig om it-sikkerhedsområdet. 

SPECIALISERING I IT-SIKKERHED

Specialiseringen i it-sikkerhed under masteruddannelsen i it er udviklet i tæt dialog med erhvervslivet.

En række personer fra både store og små virksomheder, organisationer og offentlige arbejdspladser har bidraget med input til uddannelsen, fordi de ser et stort behov for øgede kompetencer inden for it-sikkerhed. Herunder kan du møde nogle af dem:

 

 

Thomas Lund-Sørensen,
chef for Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretnings-tjeneste:

Vi ser både i udlandet og i Danmark samfundsvigtige områder som energiforsyningen og centraladministrationen blive udsat for cyberangreb. Det er en trussel mod dansk sikkerhed, vækst og velfærd, som  tages meget alvorligt – og det er derfor, at Danmark har brug for flere skarpe specialister i it-sikkerhed.

Læs hele Thomas Lund-Sørensens udtalelse.


Kim Houlberg, kontorchef for IT & Digitalisering, Aalborg Kommune:

I forhold til it-sikkerhed i kommunen har vi brug for kompetencer i risikostyring. Vi har brug for kompetencer til at formidle til brugerne om, hvordan man bedst forholder sig til it-sikkerhed, og vi har brug for kompetencer til at indgå gode aftaler med leverandørerne om databehandling og til at lave politikker og regelsæt, som matcher god praksis inden for it-sikkerhed.

Læs hele Kim Houlbergs udtalelse.


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik