Fredag 18. maj 2018

Ny fagpakke inden for digital innovation

'Digital Innovation og Digital Transformation' er en helt ny fagpakke, der udbydes af Aarhus BSS. Fagpakken er for dig, der skal oversætte digital strategi til handling. Du arbejder typisk med digital strategi, it-strategi eller med ledelse af it, eller du har et ønske herom. 

Et centralt element i fagpakken er en intensiv studietur på en uge i New York. Læs mere om fagpakken Digital Innovation og Digital Transformation her.


Arrangement om it-sikkerhed og microservice arkitektur - tilmeld dig nu

Skal du med til Master i it's faglige morgenarrangement torsdag 24. maj, så er det nu, du skal tilmelde dig. Alle med interesse for emnet er velkomne. 

Arrangementets titel: Nyeste tendenser inden for softwareudvikling dækker over et oplæg omkring microservice arkitektur og om nogle af de seneste typer af angreb inden for it-sikkerhed. Herudover kan du også møde en tidligere masterstuderende, der vil fortælle om, hvordan han omsætter sin viden fra masteruddannelsen i sit arbejdsliv. 

Afsæt to timer af din torsdag morgen og hør om: 


'Hvad kan vi med microservice arkitektur?'
ved lektor Henrik Bærbak Christensen, Aarhus Universitet

'Meltdown og Spectre - en kort introduktion til mikroarkitektur-angreb' 
ved lektor Rene Rydhof Hansen, Aalborg Universitet 

'Sådan bruger jeg min viden fra Master i it' 
ved Brian Enggard Jakobsen, Lead Software Engineer ved Danske Bank


Fakta: 
Arrangementet foregår torsdag 24. maj 2018, kl. 8.00-10.00. 
Adresse: INCUBA, Lille Auditorium, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Læs mere og tilmeld dig arrangementet her.


Skal dit efterår være fuld af ny faglig inspiration?

Hvis ja, så husk, at ansøgningsfristen er 1. juni til efterårets fagpakker på masteruddannelsen i it.

Og der er 13 forskellige fagpakker at vælge mellem, så der skulle være noget for enhver, uanset om dine interesser ligger inden for udvikling, udnyttelse eller ledelse af it. 

Efterårets fagpakker er: 

Linjen i organisation

 • It-sikkerhed i organisationer
  It-sikkerhed er ikke kun et spørgsmål om teknologi. Det handler i høj grad også om adfærd, politikker, etik, jura og om risikostyring. Med denne fagpakke får du et helhedsorientereret syn på it-sikkerhed. Fagpakken kan indgå i en specialisering i it-sikkerhed. 

 • It-projektledelse
  Vil du blive bedre til ledelse af it-projekter? Med denne fagpakke kan du styrke din evne til at organisere, lede og gennemføre it-udviklings- og -implementeringsprojekter samtidig med, at du får et kritisk blik på projektledelsesmodeller og -metoder. 

 • It og forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder 
  It kan bidrage afgørende til forretningsudvikling og innovation i din virksomhed. Lær hvordan – lige fra de første analyser til ledelse af implementering af nye eller forbedrede it-systemer.

 • It-lederen
  Som it-leder bliver du mødt med krav om, at it-investeringer skal levere tydelig forretningsmæssig værdi og bidrage til innovation og udvikling. Få ny viden om gruppeledelse, forandringsledelse og kommunikation, og bliv en endnu bedre it-leder. 

 • It i sundheds- og plejesektoren: implementering og gevinstrealisering
  Kompleksiteten og sikkerhedskravene i sundheds- og plejesektoren er høje. På denne fagpakke lærer du de særlige udfordringer, der er ved it-systemer, sikkerhed, projektstyring og organisering i sundheds- og plejesektoren.

 • Digital Innovation og Digital Transformation - NYHED
  Denne nye fagpakke gør dig i stand til at bygge bro mellem virksomhedens digitale strategi, it-strategi og forandringsledelse, så du kan udnytte de digitale muligheder til at transformere din virksomhed. Centralt for fagpakken er en studietur i uge 44 til New York. 

Linjen i interaktionsdesign og multimedier 

 • User Experience Design 
  Brugerne af it-systemer og it-produkter bliver mere og mere kræsne. Med udgangspunkt i brugerne lærer du at arbejde professionelt og systematisk med design og test af oplevelsesorienterede it-produkter og -systemer.

 • Interaktionsdesign og usability-evaluering
  Mange it-systemer volder overraskende mange problemer for brugerne. Lær, hvordan du skaber brugervenlige it-systemer, og hvordan du tester, evaluerer og redesigner it-systemer, så de opnår høj usability.

 • Undervisning i informatik 1 
  Mangler du de nødvendige kompetencer til at gennemføre og justere gymnasiale undervisningsforløb i informatik? På denne fagpakke lærer du om centrale informatikbegreber, og hvordan du anvender dem i praksis.  

Linjen i softwarekonstruktion

 • Database design, udvikling og optimering 
  Mængden af data vokser og vokser, og det er derfor vigtigt med et godt databasedesign. Denne fagpakke giver et dybt teknisk kendskab til, hvordan databaser kan designes og anvendes effektivt i en softwarearkitektur.

 • Sikker softwareudvikling 
  Selv små softwarefejl kan føre til en alvorlig sikkerhedsrisiko for dem, der bruger din software. Forstå, hvordan fejl kan opstå, og lær at gennemføre en udviklingsproces med fokus på sikkerhed fra start til slut. Fagpakken kan indgå i en specialisering i it-sikkerhed. 

 • Modeldrevet, komponentbaseret udvikling af indlejret software
  Kompleksiteten i og kravene til indlejret software bliver stadigt større. Med viden om modeldrevet, komponentbaseret udvikling får du redskaberne til at teste og skabe robuste systemer.

  Softwarearkitektur i praksis 
 • Hvis du gerne vil sikre bedre oppetid, hurtigere performance og lettere vedligeholdelse af dine softwaresystemer, så har det stor betydning, hvordan du designer din softwarearkitektur. Få brugbare redskaber til udvikling af større it-systemer med denne fagpakke.


Du har mulighed for at downloade flyers for fagpakkerne og fortæl gerne om dem til andre, som du mener kan være interesseret.

Brug for hjælp til ansøgningen? Tjek vores guide 'Hvordan søger jeg ind'. 


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik