ARTIKLER

Herunder er samlet artikler om folk og fagpakker fra masteruddannelsen i it. 

Masterprojekt har gjort TV 2 PLAY mere driftsikkert

Jimmi Bøgeskov Kristensen og Brian Sjøstrand har i deres masterprojekt påvist, hvordan TV 2 PLAY kan sikres mod nedbrud. Projektet blev præmieret med et 12-tal, og TV 2 er i dag ved at implementere guldkornene.


Læs artiklen Masterprojekt har gjort TV 2 PLAY mere driftsikkert

Masterprojekt om bagagesorteringsanlæg og Big Data

I fremtiden er det slut med at vente forgæves på kufferten ved bagagebåndet i lufthavnen. I hvert fald hvis det står til Jacob Bay Larsen, der i sit masterprojekt har demonstreret, hvordan bagagesorteringsanlæg i lufthavne kan spore de rejsendes kufferter via Big Data-teknikker.

Læs artiklen Masterprojekt om bagagesorteringsanlæg og Big Data

Masterfag sætter fokus på effekterne af sundheds-it

'Plejer er død', når it-systemer og velfærdsteknologi rykker ind i sundhedssektoren. Derfor tilbyder Aarhus Universitet et masterfag, der giver redskaber til at håndtere udfordringerne og udnytte  mulighederne i teknologien.

Læs artiklen Masterfag sætter fokus på effekterne af sundheds-it

Sygeplejerske har styr på it-processerne

Nysgerrighed førte Pia Pawlowski, der oprindelig er uddannet sygeplejerske, til masteruddannelsen i it. Nu kombinerer hun sin viden fra de to verdener i sit job, hvor hun skal være med til at implementere Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Læs artiklen Sygeplejerske har styr på it-processerne

Forstå dit landskab

Preben Matzen, der efter mange år i den private sektor nu er ansat som projektleder i Region Syddanmark, har haft glæde af faget 'It i sundheds- og plejesektoren: implementering og gevinstrealisering' på masteruddannelsen i it.

”Den offentlige sektor og sygehussektoren specifikt er en helt speciel branche. Faget har hjulpet mig til at forstå interessentlandskabet og få en fornemmelse for, hvad der driver de forskellige faggrupper. Det er meget væsentligt for at få succes med et projekt”, fortæller Preben Matzen.

Læs artiklen Forstå dit landskab

Master i it nr. 200

It-vests masteruddannelse i it kunne i efteråret 2015 fejre sin master nr. 200. Det er 31-årige Thomas Skinner-Larsen fra Aalborg, der har afsluttet uddannelsen på linjen i softwarekonstruktion.

Efter cirka fire års rejse med masteruddannelsen har Thomas nået målet om at få en uddannelse på kandidatniveau, og samtidig har han specialiseret sig inden for sit arbejdsfelt databaser.

Læs artiklen Master i it nr. 200

Usability booster salgstallene

Ingeniør og softwareudvikler Jesper Lumbye Andersen valgte at efteruddanne sig, fordi han savnede brugbare evalueringsmetoder i sit daglige arbejde med design og udvikling af guitarpedaler. Hans nye kompetencer inden for usability har været medvirkende til, at hans arbejdsplads TC Electronic har udvidet markedet for looper-pedaler med to tredjedele.

Læs artiklen Usability booster slagstallene

Hånd i hånd på efteruddannelse

Hvad gør man, når man gerne vil have mere uddannelse, men også har job og familie at passe? Man tager ægtefællen med og gør videreuddannelse til en fælles oplevelse.

Det var, hvad Morten og Bettina Lundgaard Hansen fra Alken ved Skanderborg aftalte med hinanden i 2011, og i 2015 blev de begge færdige fra Aarhus Universitet som Master i it på linjen i Organisation.

It-systemer og organisation hænger uløseligt sammen

”Når man er i en stor virksomhed – som f.eks. Region Midtjylland med 35.000 ansatte – så er det vigtigt at have en forståelse af, at den enkelte medarbejder er et led i en lang række af handlinger. Det tror jeg, en it-sikkerheds-uddannelse kan bidrage til”, siger Henrik Hammer Jordt, der er leder af It Arkitektur og design i Region Midtjylland og formand for Danske Regioners It-arkitekturråd, der rådgiver regionerne om fælles standarder på it-området.

Læs artiklen It-systemer og organisation hænger uløseligt sammen


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik