Forstå dit landskab

Af Britta Ank Pedersen, It-vest - samarbejdende universiteter

Masteruddannelsen i it tilbyder et fag til ledere og projektmedarbejdere i sundheds- og plejesektoren.

 

Masteruddannelsen i it ved It-vest samarbejdet mellem de vestdanske universiteter har et fag, der er specifikt målrettet sundhedssektoren. ’It i sundheds- og plejesektoren: implementering og gevinstrealisering’ hedder det, og det gennemføres af Aarhus BSS.

Faget henvender sig til ledere og projektmedarbejdere, der arbejder med implementering af it i sundheds- og plejesektoren og til medarbejdere fra virksomheder, der leverer it-systemerne.

Preben Matzen, der for fire år siden blev ansat som projektleder i Region Syddanmark, har deltaget på faget:

”Jeg har mange års erhvervserfaring og har været vidt omkring, men det var mit første job i den offentlige sektor, så studiet var interessant, fordi det gav en forståelse af den forretning, jeg kom ind i. Hvad er præmisserne? Hvad er det for nogle folk og faggrupper, der er involveret? Den offentlige sektor og sygehussektoren specifikt er en helt speciel branche. Faget har hjulpet mig til at forstå interessentlandskabet og få en fornemmelse for, hvad der driver de forskellige faggrupper. Det er meget væsentligt for at få succes med et projekt”, fortæller Preben Matzen.

Akademiske metoder

Den akademiske arbejdsgang, teorierne, metoderne og teknikkerne, som masteruddannelsen præsenterer, er også god at have med i sygehussektoren, mener Preben Matzen.

”Det er jo en akademisk drevet verden, og derfor er det også en metodisk hjælp for mig at kunne gribe opgaverne an på den måde med at analysere, beskrive og argumentere”, siger han.

Da han skulle afslutte faget, var han involveret som teknisk projektleder på et tværregionalt projekt omkring implementering af præ-hospitale patientjournaler i alle ambulancer i Danmark. Han valgte derfor som eksamensopgave at lave en modenhedsvurdering af, hvordan organisationen på tværs af regionerne kunne håndtere support af systemet.

”Jeg kan jo godt lide at relatere studiet til min hverdag. Og jeg fik da 12 for opgaven”, fortæller Preben Matzen.

 

Det første fag på masteruddannelsen i it gav ham smag for mere, og lige nu er han i gang med faget Ledelse af virksomhedsarkitektur. Det passer nemlig fint med, at han arbejdsmæssigt er på vej ind i enterprise arkitektur gruppen, der arbejder på etableringen af det nye Odense Universitetshospital.  

 

Denne artikel er skrevet til bladet Hospital Drift & Arkitektur, november 2015


It-vest - samarbejdende universiteter · Åbogade 15 · 8200 Aarhus N · tlf. 7027 6850 · it-vest(at)it-vest.dk · www.it-vest.dk

Cookie- og privatlivspolitik